Marta S.
|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 18:12 Temat postu: radości i problemy rodziców dzieci z autyzmem |
|
|
Witam serdecznie!
Mam na imię Marta, jestem studentką psychologii na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy. Przez ostatnie dwa lata pracowałam jako terapeutka z dziećmi z Autyzmem. Problemy związane z tym zaburzeniem stały się dla mnie tak bliskie, że postanowiłam zająć się tym tematem także w mojej pracy magisterskiej. Jednak chcę pisać nie o dzieciach lecz o ich rodzicach. Jest niewiele publikacji, które przybliżają problemy, z jakimi borykają się rodzice dzieci z Autyzmem, ale nie zamierzam rezygnować. W mojej pracy magisterskiej chcę wykorzystać kwestionariusz, dotyczący poglądów rodziców na wychowanie dzieci dotkniętych tym zaburzeniem, ale przede wszystkim chciałabym poznać indywidualne historie, spojrzenia i problemy, z jakimi borykają się owi rodzice. Chcąc poznać bliżej obraz tego niezwykłego (jak zdążyłam się przekonać) rodzicielstwa, pragnę nawiązać kontakt z takimi właśnie rodzicami. Wszelkie informacje, jakimi zechcą się państwo ze mną podzielić będą bardzo cenne nie tylko pod względem naukowym (pracy mgr) lecz także pozwolą mi spojrzeć na ten temat dalej niż karty książek i staną się dla mnie ważnym doświadczeniem. Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam ciepło a wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt: samarta@wp.pl _________________ "...nikt w swojej inności nie może być sam..." |
|